Папа Франциск  отправи традиционното си празнично коледно обръщението  “Към Града

...
Папа Франциск  отправи традиционното си празнично коледно обръщението  “Към Града
Коментари Харесай

Папата с трогателно обръщение. Какво помоли

Папа Франциск  отправи обичайното си празнично коледно обръщението   “Към Града и към света ”. Това той направи от централния балкон на базиликата “Свeти Петър " в Рим пред стотици богомолци на едноименния площад пред нея.

При тържествена конюнктура без значение дъждовното време с осъществяването на националните химни на Ватикана и Италия, се даде началото на празничното послание на папа Франциск. 

С италианския привет „ Buon Nataleе ” (Добро Рождество), той приветства присъстващите на площад „ Свети Петър ”, радио слушателите, телевизионните и интернет фенове по целият свят. Той още веднъж насочи вниманието към международните беди, започвайки от пандемията като сподели, че „ в интернационален проект съществува риск за диалог  за излизане от една комплицирана рецесия ”. 

Диалогът е обвързван и с човешките взаимоотношения, уточни още папата цитирайки Данте с  „ по какъв начин през днешния ден любовта, която движи слънцето и другите звезди, стана плът за разговор с нас “. 

Папа Франциск уточни за следващ път международните спорове и рецесии в Ирак, Сирия, Йемен, Ливан, Украйна, Афганистан – един дълъг лист, който се трансформира в непрекъснат апел и молитва за мир. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР